ЛИМОННІ КАПКЕЙКИ!

Ці лимонні сирні капкейки, можна сказати, поєднання сирника та власне капкейків. Захопившись ідеєю краффіна, де поєднується маффін та круасан, захотілось поєднати два мої улюблені десерти: сирник та капкейки. Й вийшло дивовижно! Ми не зауважили, як їх з'їли й залишилось таке неприємне відчуття недоситу... А може це й на краще, тепер лиш шукаю приводу щоб спекти їх знову:-). Та ангельська ніжність ароматного лимонного сирника, хрускіт та насиченість аромату основи з горіхами й невагома легкість крему з лимонним курдом... Ну хто при повній свідомості може себе стримувати щоб не поїсти усі зразу!? А я себе вважала майже байдужою до солодкого:-).
При бажанні, замість усіх цих лимонних сирних капкейків, можна спекти сирний тортик 20 см діаметром:-). Лиш час випікання сирника буде довший, навіть 40-50 хвилин. В будь-якому разі, потрібно слідкувати за консистенцією сирника, а не за часом. Все решта робиться так само як для сирних капкейків. Які мають свої переваги. По-перше, сирні капкейки - це дуже гарно, а по-друге - це ідеальна порція для одного. Повірте, коли так смачно, дуже важко визначити адекватну порцію:-)
Загалом, все доволі просто в приготуванні й розписано в покроковій інструкції приготування лимонних сирних капкейків нижче по тексту. Лиш пам'ятайте про загальні правила випікання сирників:
1) Сир вибираєте якнайжирніший, в ідеалі домашній, а якщо магазинний, то мінімум 9% і ніяких знежирених сурогатів!!
2) Інгредієнти кімнатної температури, усі без винятку;
3) Не перезбивати масу після додавання яєць, адже вона дуже швидко підніметься, а потім так само швидко впаде і зробить заглиблення по центрі вашої випічки;
4) Пекти лиш стільки, скільки потрібно, щоб центр залишався трішки недопеченим;
5) Вистигання сирника відбувається повільно, спочатку разом з привідкритою духовкою, а потім в холодильнику.
В склад крему до капкейків входить лимонний курд. Я використовувала свій, перевірений роками рецепт. Готувала його пів порції вказаної в рецепті курду, рівно стільки, скільки потрібно для капкейків. Я переконана, якщо приготуєте цілу порцію курду й половина його залишиться у Вас, Ви знайдете застосування цій смакоті:-).
Впевнена, у Вас вийдуть лимонні сирні капкейки відмінними, адже інструкції приготування пишу так, якби Ви заходили на кухню вперше:-). А якщо є питання, пишіть!
Ці лимонні сирні капкейки, можна сказати, поєднання сирника та власне капкейків. Захопившись ідеєю краффіна, де поєднується маффін та круасан, захотілось поєднати два мої улюблені десерти: сирник та капкейки. Й вийшло дивовижно! Ми не зауважили, як їх з'їли й залишилось таке неприємне відчуття недоситу... А може це й на краще, тепер лиш шукаю приводу щоб спекти їх знову:-). Та ангельська ніжність ароматного лимонного сирника, хрускіт та насиченість аромату основи з горіхами й невагома легкість крему з лимонним курдом... Ну хто при повній свідомості може себе стримувати щоб не поїсти усі зразу!? А я себе вважала майже байдужою до солодкого:-).
При бажанні, замість усіх цих лимонних сирних капкейків, можна спекти сирний тортик 20 см діаметром:-). Лиш час випікання сирника буде довший, навіть 40-50 хвилин. В будь-якому разі, потрібно слідкувати за консистенцією сирника, а не за часом. Все решта робиться так само як для сирних капкейків. Які мають свої переваги. По-перше, сирні капкейки - це дуже гарно, а по-друге - це ідеальна порція для одного. Повірте, коли так смачно, дуже важко визначити адекватну порцію:-)
Загалом, все доволі просто в приготуванні й розписано в покроковій інструкції приготування лимонних сирних капкейків нижче по тексту. Лиш пам'ятайте про загальні правила випікання сирників:
1) Сир вибираєте якнайжирніший, в ідеалі домашній, а якщо магазинний, то мінімум 9% і ніяких знежирених сурогатів!!
2) Інгредієнти кімнатної температури, усі без винятку;
3) Не перезбивати масу після додавання яєць, адже вона дуже швидко підніметься, а потім так само швидко впаде і зробить заглиблення по центрі вашої випічки;
4) Пекти лиш стільки, скільки потрібно, щоб центр залишався трішки недопеченим;
5) Вистигання сирника відбувається повільно, спочатку разом з привідкритою духовкою, а потім в холодильнику.
В склад крему до капкейків входить лимонний курд. Я використовувала свій, перевірений роками рецепт. Готувала його пів порції вказаної в рецепті курду, рівно стільки, скільки потрібно для капкейків. Я переконана, якщо приготуєте цілу порцію курду й половина його залишиться у Вас, Ви знайдете застосування цій смакоті:-).
Впевнена, у Вас вийдуть лимонні сирні капкейки відмінними, адже інструкції приготування пишу так, якби Ви заходили на кухню вперше:-). А якщо є питання, пишіть!
Ці лимонні сирні капкейки, можна сказати, поєднання сирника та власне капкейків. Захопившись ідеєю краффіна, де поєднується маффін та круасан, захотілось поєднати два мої улюблені десерти: сирник та капкейки. Й вийшло дивовижно! Ми не зауважили, як їх з'їли й залишилось таке неприємне відчуття недоситу... А може це й на краще, тепер лиш шукаю приводу щоб спекти їх знову:-). Та ангельська ніжність ароматного лимонного сирника, хрускіт та насиченість аромату основи з горіхами й невагома легкість крему з лимонним курдом... Ну хто при повній свідомості може себе стримувати щоб не поїсти усі зразу!? А я себе вважала майже байдужою до солодкого:-).
При бажанні, замість усіх цих лимонних сирних капкейків, можна спекти сирний тортик 20 см діаметром:-). Лиш час випікання сирника буде довший, навіть 40-50 хвилин. В будь-якому разі, потрібно слідкувати за консистенцією сирника, а не за часом. Все решта робиться так само як для сирних капкейків. Які мають свої переваги. По-перше, сирні капкейки - це дуже гарно, а по-друге - це ідеальна порція для одного. Повірте, коли так смачно, дуже важко визначити адекватну порцію:-)
Загалом, все доволі просто в приготуванні й розписано в покроковій інструкції приготування лимонних сирних капкейків нижче по тексту. Лиш пам'ятайте про загальні правила випікання сирників:
1) Сир вибираєте якнайжирніший, в ідеалі домашній, а якщо магазинний, то мінімум 9% і ніяких знежирених сурогатів!!
2) Інгредієнти кімнатної температури, усі без винятку;
3) Не перезбивати масу після додавання яєць, адже вона дуже швидко підніметься, а потім так само швидко впаде і зробить заглиблення по центрі вашої випічки;
4) Пекти лиш стільки, скільки потрібно, щоб центр залишався трішки недопеченим;
5) Вистигання сирника відбувається повільно, спочатку разом з привідкритою духовкою, а потім в холодильнику.
В склад крему до капкейків входить лимонний курд. Я використовувала свій, перевірений роками рецепт. Готувала його пів порції вказаної в рецепті курду, рівно стільки, скільки потрібно для капкейків. Я переконана, якщо приготуєте цілу порцію курду й половина його залишиться у Вас, Ви знайдете застосування цій смакоті:-).
Впевнена, у Вас вийдуть лимонні сирні капкейки відмінними, адже інструкції приготування пишу так, якби Ви заходили на кухню вперше:-). А якщо є питання, пишіть!
Коментарі
Дописати коментар