Полуниці - це напевно найочікуваніші ягоди в усьому році. Саме вони асоціюються з початком теплого періоду року. Вони здаються такими спокусливими та бажаними, а їх смак тішить усіх, від малих до дорослих.

ЧІЗКЕЙК З ПОЛУНИЦЕЮ І КОКОСОМ

Цей чізкейк з цедрою лимону, кокосовою стружкою і полуницею не з легких у приготуванні. Потрібні витримка і терпіння.


Чізкейк з полуницею і кокосом
1 чізкейк 
24 см в діаметрі
Для лимонного бісквіта:
  •  Цедра ½ лимона, подрібнити
  •  3 яйця
  •  2 ст. л. вершкового масла
  •  60 грам борошна
  •  60 грам цукру
  •  1 ч. л. ванільного екстракту (можна замінити 1 пакетиком ванільного цукру (8 гр)
  •  Вершкове масло для змащування форми
Для сирної маси:
  •  900 грам вершкового сиру (у мене Філадельфія), можна замінити протертим через мілке сито домашнім жирним сиром
  •  3 яйця
  •  2 жовтки
  •  230 грам цукрової пудри
  •  35 грам борошна
  •  Цедра 1/2 лимона, подрібнити
  •  2 ст.л. лимонного соку
  •  280 мл сметани
Для прикрашання:
  •  100 грам кокосової стружки
  •  150 мл сметани
  •  Сік 1 лимона
  •  2 ст.л. цукру
  •  500 грам полуниць, помити, видалити черешки
  •  1 гілочка м'яти
  •  50 грам абрикосового джему
  • Охолодження чізкейка: 4 годиниЧас приготування: 1 година 30 хвилинЗагальний час приготування: 5 годин 30 хвилин
  • Лимонний бісквіт:
    1) Розігріти духовку до 160˚С.
    2) Білки відокремити від жовтків. Білки збити в міцну піну.
    3) Жовтки збити з цукром, ванільним екстрактом або цукром і маслом до побіління. Додати борошно і добре перемішати.
  • 4) Обережно ввести в тісто збиті білки. Додати цедру і добре перемішати.
  • 5)Тісто викласти у змащену маслом форму і рівномірно розподілити, тонким шаром, по всій поверхні форми. Найкраще це робити кондитерським пензликом.
  • 5) Пекти бісквіт в духовці до готовності 10-15 хвилин. Проколоти тісто по центру зубочисткою. Вона повинна вийти чистою, це означає - бісквіт готовий.
    6) Дістати бісквіт з духовки і залишити у формі, при кімнатній температурі до повного вистигання.
    Для сирної маси:
    1) Розігріти духовку до 200 ˚С з конвекцією, 240 ˚С без.
    2) У кухонному комбайні збити до однорідності вершковий сир. По одному додати яйця і жовтки, потім сметану і цукор, а в самому кінці борошно, лимонний сік і цедру. Добре все перемішати так, щоб не було грудок.
          Якщо комбайна немає, все можна виконати в мисці, інтенсивно мішаючи масу дерев'яною ложкою або силіконової лопаткою.
    3) Перелити отриману масу до бісквіту та відразу ж відправити в розігріту духовку. Пекти 40-50 хвилин.
    УВАГА: В основному, форми для випікання тортів пропускають рідку масу. У випадку чізкейка це також може трапитись. Відразу ж після виливання маси на бісквіт, слід поставити торт в духовку. Маса схопиться, і перестане підтікати.
    4) Сирна маса повинна підрум'янитися, схопитися по краях і здаватись трохи недопеченою в середині. При поштовхуванні, середина повинна трястись як желе. Вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити чізкейк всередині вистигати протягом 2 годин.
  • Під час охолодження сирник трохи осяде і може потріскатися по середині. Це не страшно, тому, що все буде змащене сметанним кремом.
    5) Декорувати торт, найкраще на наступний день, після охолодження в холодильнику. Але якщо дуже поспішаєте, тоді просто дочекайтесь поки сирник повністю охолоне (близько 4-х годин). Коли чізкейк охолоне, можна діставати його з форми.
    6) Приготувати сметанний крем: збити сметану, лимонний сік та цукор.
    7) Нагрітие абрикосовий джем на маленькому вогні і пропустити через сито, зберігаючи цінну сиропну рідину.
    Збірка чізкейку:
    - Змастити кремом верх і боки чізкейка, акуратно закладаючи всі тріщини. Зручно це робити поставивши тарілку з чізкейком на стійку банку або подібну ємність. Так у Вас буде доступ до всієї поверхні чізкейка.
  • - Посипати верх ½ кокосової стружки, розподіляючи рівномірно по всій поверхні. Потім акуратно, руками обліпили кокосовою стружкою боки.
    - Кожну полуничку розрізати навпіл і викласти зверху на чізкейк, вибираючи візерунок на Ваш розсуд. 
         Акуратно змастити поверхню ягід абрикосовим сиропом, так вони набудуть блиску і довше будуть тримати свіжий вигляд.

  • Чизкейк с клубникой и кокосом

Коментарі

Популярні публікації